Waarom kies je voor een VPS?

VPS -Virtual Private Server- is een relatief nieuwe vorm van website hosting, welke onlangs flink in populariteit aan het stijgen is. VPS is een fusie van shared en dedicated hosting en dat maakt het moeilijk voor veel bedrijven te begrijpen wat het verschil is en wat voor hun de beste keuze is.

Je hoeft je eigen server niet zelf te onderhouden

Monitoren, software updates, back-ups, rapportages, optimalisatie. Het kost allemaal zeeën van tijd, en tijd is geld. Wanneer je kiest voor een VPS weet je zeker dat een externe expert dit allemaal op een secure manier voor je uitvoert.

Wel heb je zelf volledige controle over je websites, databases én e-mailadressen dankzij het gebruik van je control panel. Deze kun je bereiken en opstarten wanneer het jou uitkomt, om bijvoorbeeld je applicaties te beheren. Jij kunt dus nog steeds al je tijd investeren in creatieve brainstormsessies en het uitvoeren van je ontwerp! Hetgeen wat je natuurlijk het liefst doet, toch?

Optimale privacy en security voor jezelf en je klanten

Met ingang van de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (Wet AVG) is het belangrijk beveiliging niet te onderschatten. ‘Hosting’ kan worden gedefinieerd als: ‘het op verzoek opslaan van informatie’ (Lodder, Schimmel, & van den Winkel, 2016).

In dit geval webinformatie of online data. Je vertrouwt dus als het ware een andere organisatie de informatie van je klanten toe. Als je het zo bekijkt dus een keuze om bewust bij stil te staan. Kies voor VPS hosting, zodat je zeker weet dat jouw server schoon en optimaal beveiligd is.

Hogere snelheid en omhoog in de Google zoekresultaten (betere vindbaarheid)

Shared hosting is te vergelijken met een hotelvakantie. De ervaring is geweldig, maar je deelt zwembad met andere gasten. Wanneer een andere gast de bedjes op de eerste rang in beslag neemt, doe jij er langer over om bij het zwembad te komen. Het gebruik en de spam-mails van andere users kunnen jouw laadtijd en online vindbaarheid onbewust beïnvloeden.

Een prima optie voor bijvoorbeeld bloggers en beginnende websites met een beperkt aantal bezoekers. Echter wil jij als webdesigner jouw klanten een privézwembad bieden, gelegen op een toplocatie. Voor nu én ook als zij groeien! Daarom is VPS hosting een geweldige optie.

https://www.tilaa.com/nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *