Cryptomunt Verge

Verge (XVG) is een cryptomunt die privacy zeer hoog in het vaandel heeft. Het doel van Verge is om gebruikers van de blockchain geheel anoniem betalingen te laten uitvoeren. De cryptomunten van Verge worden XVG genoemd. Deze valuta bestaat sinds 2014.

Echter heette het toen nog DogeconDark. Pas in 2016 is de munt hernoemd naar Verge. Dit zodat de crypto serieuzer genomen zou worden. Dit is gelukt want in 2017 is Verge aan een grote opmars begonnen.

Verge vindt de privacy van haar gebruikers heel belangrijk. Om dit te waarborgen, maakt Verge gebruik van het anonieme TOR netwerk. Daarnaast maken ze ook gebruik van het Simple Payment Verification protocol. Dit zorgt ervoor dat de transacties op het Verge netwerk zeer snel worden bevestigd.

Bij de start van Verge is er geen pre-mine geweest. Dit betekent dat de oprichters van XVG geen deel van de cryptomunten hebben gekregen. Ze hebben zelf de XVG tokens moeten kopen. Verge brengt maximaal 16.5 miljard tokens op de markt.

Waar kan ik Verge voor gebruiken?

Verge is een cypto ontwikkeld om betalingen makkelijker te maken. De missie van Verge luidt dan ook: Het brengen van blockchain transacties in het dagelijks leven van de burgers over de hele wereld. Het Verge netwerk zorgt ervoor dat bedrijven maar ook particulieren gemakkelijk, snel en geheel privé betalingen kunnen uitvoeren.

Doordat Verge gebruik maakt van het ‘Wraith protocol’ kunnen de gebruikers kiezen of hun transacties zichtbaar worden of niet. Omdat Verge gebruik maakt van het anonieme Tor netwerk is het dus ook mogelijk om geheel anoniem betalingen uit te voeren of te ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *